Oliver Giroud lämnar Arsenal för ligakonkurrenten Chelsea. Foto: Bildbyrån

Olvier Giroud klar för Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i dag blev det klart att Arsenal värvar stjärnanfallaren Pierre-Emerick Aubameyang. Nu ger övergången ringar på vattnet.

”Gunners” forward Oliver Giroud lämnar klubben för lokalkonkurrenten Chelsea.

Deadline day i fotbollseuropa innebär bråda timmar för klubbarna. Arsenal har än så länge stått för den största affären när man vid lunchtid gick ut med att den gabonesiske målgöraren Pierre-Emerick Aubameyang värvas in från Dortmund.

Samtidigt har det ryktats om att klubbens franske anfallare Oliver Giroud är på väg ut.

Och nu är det klart. Efter fem och ett halvt år i klubben lämnar Giroud för rivalen Chelsea. Kontraktet sträcker sig över 18 månader och övergångssumman ligger på 195 miljoner kronor.

– Chelsea är en av de största klubbarna i Premier League. De har kanske vunnit flest titlar under de senaste sex, sju åren. Det är en jättestor klubb och jag är stolt över att ha skrivit på, säger han till klubbens hemsida.

tweet

Giroud kom till Arsenal från franska Montpellier sommaren 2012, och gjorde under sin tid i klubben 105 mål på 253 matcher.

Samtidigt blev det klart att Chelsea lånar ut sin belgiske anfallare Michy Batshuayi till Dormund under resten av säsongen. 24-åringen får där konkurrera med svenske Alexander Isak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.