Omar Eddahri. Foto: Bildbyrån.

Omar Eddahri klar för Sirius

Uppdaterad
Publicerad

I fjol var han lagkapten för AFC Eskilstuna.

Nu står det klart att Omar Eddahri går till Sirius som bosman.

Omar Eddahri, 27, var en viktig kugge i AFC Eskilstuna förra säsongen, men lagkaptenen kunde inte rädda kvar laget i Allsvenskan.

Nu meddelar Sirius via sin officiella hemsida att man värvar den offensive mittfältaren. Han har signerat ett ettårskontrakt och ansluter som bosman.

– Omar sökte en ny utmaning utomlands, men när han inte riktigt hittade något som passade och bestämde sig för att stanna i Sverige är vi väldigt tacksamma över att han valde oss, säger Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf.

Gjorde åtta mål i fjol

Eddahri, som gjorde åtta av AFC:s 28 mål i Allsvenskan, uttalar sig också.

– Jag lockades av framför allt det sportsliga. Med de här tränarna kan jag ta ytterligare steg i min utveckling. Sirius har ett bra lag med många fina spelare och hade ett bra år förra året, så jag hoppas vi kan göra det ännu bättre i år, säger han till hemsidan.

I december berättade Eddahri för SVT att spelstilen är den viktigaste pusselbiten när han bestämmer sig för nästa klubb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.