Foto: TT

Önnered vann enkelt mot Kärra

Uppdaterad
Publicerad

En klar seger.

Önnered tog sin andra vinst för säsongen när laget slog Kärra med 33-27 på hemmaplan.

– Fem poäng på våra tre matcher är vi nöjda med, säger Evelina Källhage till C More.

Önnered höll inte tillbaka och visade upp ett brett register i den första halvleken. Redan efter första 30 hade hemmalaget ett försprång på åtta bollar och ledde med 19-11.

– Vi står bra bakåt och vi får träff på dem. Det är bara att fortsätta trycka i andra halvlek, sade Fanny Elovsson, som var hundraprocentig i den första halvleken med fyra mål på lika många avslut, till C More i halvtid.

Och laget gjorde precis som Elovsson önskade, även om siffrorna inte drog ifrån ytterligare. Gästerna höll jämna steg, men man lyckades inte hindra Önnereds avslut borta från eget nät. Matchen slutade 33-27, ett resultat som betyder att Önnered är obesegrade efter tre omgångar.

– Vi gör det väldigt bra. Vi är noggranna, men sen tappar vi lite fokus bakåt, säger sjumålsskytten Evelina Källhage, som nu har gjort 19 mål.

– Fem poäng på våra tre matcher är vi nöjda med.

Förutom Källhage och Elovsson (fem mål) stod även Linnea Säreborn ut med sina sju mål.

Förlusten är Kärras andra för säsongen.

Önnered ställs mot Heid i nästa omgång och Kärra möter Sävehof.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.