Sam Larsson är sugen på en flytt. Foto: Bildbyrån

Sam Larsson öppnar för spel i England

Uppdaterad
Publicerad

Sam Larsson har länge ryktats bort från Heerenveen. Nu öppnar svensken upp för spel i England.

– För tio år sedan kanske man hade sagt att jag inte hade passat i England, men om man tittar på dagens spelare där så finns det samma spelartyper som jag, säger Larsson till SVT Sport.

Sam Larsson har varit föremål för flyttrykten nästan ständigt under hans två år i nederländska Heerenveen. Ligakonkurrenten Ajax har kanske varit den klubb som nämnts bredvid Larssons namn allra flitigast, men än är svensken kvar i Heerenveen.

Hur länge vet han inte.

Herrlandslaget i fotboll

– Vi får väl se när tiden är inne. Men givetvis vill jag vidare. Det var mitt mål när jag flyttade till Heerenveen och det är nog deras mål också, att sälja mig vidare, säger han till SVT Sport.

Han kan se många ligor framför sig och vill inte nämna någon specifik liga eller land.

– Svårt att säga vilket land jag skulle vilja hamna i, men jag vill komma till en stabil klubb med förutsättningar för att lyckas. En betydligt proffsigare klubb vill jag i alla fall komma till.

På frågan vilken spelstil som skulle passa honom bäst, svarar han:

– För tio år sedan kanske man hade sagt att jag inte hade passat i England, men om man tittar på dagens spelare där så finns det samma spelartyper som mig i alla ligor så jag ser inga direkta hinder för någon liga. Det är klubben och klubbens ambition som kommer betyda något för mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet