AIK:s Sebastian Larsson deppar efter Örebros 1–0. Foto: Bildbyrån

Jumbons sena mål sänkte mästaren AIK

AIK såg ut att tappa poäng borta mot jumbon Örebro – då blev det plötsligt ännu värre.

På stopptid fick Filip Rogic drömträff och skickade in avgörande 2–1 i den 92:a minuten.

– Vi hade det tungt hela matchen, säger hjälten till C More.

Den första halvleken präglades av ineffektivitet från båda lagen, men främst AIK.

Allra närmast var 17-årige talangen Jack Lahne som styrde ett skott från nära håll efter en frisparksvariant, men Oscar Jansson reflexräddade med en benparad.

– Jag tycker att vi ska leda matchen. Vi har haft tillräckligt med chanser för att göra ett par mål, sade mittfältsstjärnan Sebastian Larsson till C More i halvtid.

I den andra halvleken tog hemmalaget ledningen genom Filip Rogic i den 56:e minuten. Johan Bertilsson samarbetade fint med Daniel Björnkvist på högerkanten och den sistnämnde hittade in till Rogic i bortre delen av straffområdet. Avslutet var lugnt och behärskat vid Oscar Linnérs vänstra stolpe.

Tungt för AIK – men svaret lät inte vänta på sig.

Örebros första seger

Bara två minuter senare fick AIK hörna. Henok Goitom sög åt sig bollen och fördelade vidare till Tarik Elyounoussi, vid bortre stolpen, som kvitterade.

Kort därpå hade Örebro ytterligare en boll i mål genom Carlos Strandberg, men anfallaren blev avblåst för offside efter en svårbedömd situation.

ÖSK verkade mest nöjda med poängen medan AIK pressade på för ett segermål. Men i stället blev det hemmalaget som knep alla poäng. Jake Larsson serverade Filip Rogic som skickade in sitt andra mål i matchen med ett högklassigt avslut.

– Skönt att kunna hjälpa laget till första segern efter den här tuffa starten. Vi hade det tungt hela matchen och fick springa mycket, men vi slet och jobbade till oss den här segern. Det är ett väldigt bra lag vi möter så vi kan vara oerhört stolta, säger han till C More.

Norling: ”Känns surt”

AIK hade 59-procentigt bollinnehav och hela 19 avslut, men saknade effektivitet.

– Det känns surt. Jag tycker att vi var tillräckligt bra för att vinna matchen, säger tränaren Rikard Norling.

Örebro lyfter fyra placeringar i tabellen, från jumbo till 12:a.