Maja Regnås skadade sig i förra omgången. Foto: Bildbyrån

Örebro-backen korsbandsskadad för andra gången

Uppdaterad
Publicerad

Korsbandsskadorna fortsätter stå som spön i backen i damallsvenskan.

Nu har Kif Örebros Maja Regnås fått beskedet att främre korsbandet på vänster knä är av.

Med en omgång kvar av serien är därmed knäskada nummer 15 ett faktum.

Den 21-åriga försvararen skadade knäet i den näst sista omgången av damallsvenskan, mot Vittsjö, förra helgen och har undersökts med magnetkamera under veckan.

Undersökningen bekräftar att främre korsbandet på vänster knä är av. Rehabiliteringstiden bedöms vara upp till tolv månader. Det är andra gången i hennes karriär som hon drar korsbandet.

”Det här är oerhört ledsamt för Maja, och vi hoppas hon får operera sig inom kort så att hon kan påbörja resan tillbaka. Jag vet att hon kommer klara det även den här gången”, säger Stefan Ärnsved, tränare i Kif Örebro, till klubbens hemsida.

15:e allvarliga skadan i år

Noterbart är att Regnås är den tredje spelaren i Kif Örebro att skada korsbandet den här säsongen. Sedan tidigare har Cajsa Åkerberg och Heidi Kollanen tvingats till rehabilitering. Totalt är det den 15:e allvarliga knäskadan i årets upplaga av damallsvenskan.

”Det är vår tredje korsbandsskada i år och flera andra lag har sett samma mönster. Det kommer krävas en genomlysning av den här damallsvenska säsongen för att se varför det varit så oerhört många korsbandsskador i år.”

Kif Örebro avslutar säsongen hemma mot Piteå på söndag.

ARKIV: Damallsvenskan hårt drabbat av knäskador (4 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.