Örebro chockade regerande mästaren Piteå

Regerande svenska mästaren Piteå tog emot nykomlingen Örebro. Då stod gästerna för en skräll: Tre mål i andra halvlek och seger med 3-0.

Det blev en händelsefattig men jämn första halvlek mellan den regerande mästaren Piteå och nykomlingen i damallsvenskan, KIF Örebro. När spelarna gick av planen för halvtidsvila var det fortfarande mållöst på LF Arena.

Men i andra halvlek skulle det lossa rejält, i alla fall för gästerna.

Örebros Heather Williams satte matchens första mål med pannan i 52:a minuten.

Bara minuter senare var det dags igen. Örebros Jenna Hellstrom stod för ett snyggt uppspel från egen planhalva, en boll som nådde Kayla Braffet. Hon höll sig kall och lobbade in bollen i mål bakom Cajsa Andersson i Piteåmålet.

Problem för Piteå

Piteå hade uppenbara problem att skapa farliga målchanser, och kom närmast att göra ett reduceringsmål på en hörna. Den enda VM-spelaren som fanns på plan, Madelen Janogy, lyckades inte heller och byttes ut.

Men i stället blev det Örebro som återigen nätade, denna gång efter att Piteås målvakt Cajsa Andersson misslyckats med en rensning utanför straffområdet. Örebros Jonna Dahlberg fick tag på bollen och satte den i vidöppet mål.

Resultatet stod sig och Örebro tog tre blytunga poäng med sig hem. De klättrar i tabellen och ligger nu tvåa i damallsvenskan.

För Piteå var det här den första förlusten på hemmaplan i år.