Tre mål av Rogic i Örebros islossning

Ödesmatch för Örebro på hemmaplan. Då klev Filip Rogic fram och gjorde tre mål i 4-0-segern mot Falkenberg.

Örebro tog emot Falkenberg och jagade både form och poäng efter tre raka förluster. Gästerna bjöd dock upp till dans.

Robin Östlind hade två lägen att spräcka nollan, men Oscar Jansson fredade sitt mål och Örebro kunde blicka mot offensivt straffområde.

Där var man sylvassa under ledning av Filip Rogic. Mittfältsmaestron gick i täten för en islossning genom att göra tre mål.

Det första kom efter sju minuter när bolltrygge högerbacken Martin Lorentzson lättade fram en boll som Rogic satte i bortre hörnet.

2-0 kom via ett självmål med tio minuter kvar av halvleken och 3-0-målet strax före paus var en liten delikatess.

”Han slår ett perfekt inlägg”

En smart Nordin Gerzic valde att inte skjuta i ett gyllene frisparksläge, utan smekte fram bollen och Rogic satte enkelt pannan till den.

– Nordin visar mig tydligt att jag ska gå på bortre och så slår han bara ett perfekt inlägg, säger målskytten till C More.

Rogic avgjorde definitivt matchen en bit in i andra halvlek när han bredsidade in en retur. Slutresultatet blev 4-0.

– Vi hade ett bra passningsspel, ett bra omställningsspel och sårar dem ordentligt, säger Rogic till C More.

Örebro tar tre säkra poäng i denna ödesmatch och ligger elva. Falkenberg är kvar som tabelljumbo.