Gudmundsson tände HBK:s hopp om nytt kontrakt

HBK-talangen Gabriel Gudmundsson såg till att hoppet om nytt kontrakt lever vidare.

Han sprintade i andra halvlek förbi tre motståndare och sköt det helt avgörande 1-0-målet till seger mot Örebro SK på Behrn Arena.

– Det är jätteskönt. Jag tycker att vi gör en bra match och förtjänar tre poäng, säger målskytten till C More.

HBK var i praktiken klart för nedflyttning redan efter hemmaförlusten i förra omgången mot IFK Göteborg, men hade med åtta poäng upp till Jönköping på kvalplats ett litet hopp om ett mirakel inför kvällens match. Och hoppet lever vidare.

Men det tog tid innan de tillresta bortasupportrarna fick något att höja på mungiporna för över bortalagets spel, då första halvlek var en ordentligt uddlös sådan med spel i sidled och få avslut mot mål från båda parter.

”Ska fortsätta göra det vi är bra på”

I andra halvlek fick i stället laget en drömstart. Gabriel Gudmundsson höjde på egen hand tempot i ett anfall, dribblade centralt i banan mot straffområdet och sköt i den 52:e minuten 1-0 utifrån till ledning.

Örebro hade ett par chanser för kvittering, men var aldrig riktigt nära.

– Vi gick ut, slappnade av och spelade bra trots att vi är i ett jobbigt läge. Nu ska vi fortsätta göra det vi är bra på. Vi ska slappna av och fortsätta spela fotboll, säger Gudmundsson.

HBK har därmed ännu chans att klara sig kvar i allsvenskan, även om allt hopp nu står till att Kalmar på måndag tar poäng av Jönköping på bortaplan.