Besara sänkte Malmö på tilläggstid

Malmö FF tappade ledning och förlorade borta mot Örebro.

Nahir Besara satte avgörande 2-1-målet på tilläggstid – och serieledaren har nu tre raka matcher utan seger.

– Vi trodde på det hela vägen in i slutet, säger Besara till Cmore.

Örebro förde matchen i första halvlek och Filip Rogic hade flera bra chanser att ge hemmalaget ledningen.

Men 0-0 stod sig halvleken ut – och straffades för ineffektiviteten direkt i andra halvlek.

I den 49:e matchminuten nickade Michael Almebäck undan en MFF-hörnspark. Men bollen landade hos Andreas Vindheim utanför straffområdet – och norrmannen dunkade in 1-0 distinkt intill vänstra stolpen.

Fem minuter senare gick Johan Mårtensson omkull i MFF:s straffområde efter en duell med Mattias Svanberg där herrar rev och slet i varandra. Örebro-spelarna vädjade efter straff – men domare Mohammed Al Hakim viftade avvärjande.

”Ögon i nacken”

Örebro fick till slut utdelning, med halvtimmen kvar att spela. Vid en långt slagen ÖSK-hörna höll sig Nordin Gerzic framme på bortre stolpen och stötte in 1-1-målet mellan benen på Johan Dahlin.

Och det skulle bli värre för Malmö.

I den andra tilläggsminuten serverades Nahir Besara ett friläge helt ensam framför Dahlin av Petteri Forsell. Besara gjorde inga misstag när han styde in 2-1 för ÖSK.

– Han har ögon i nacken som ser mig. Det är en bra spelare, säger Besara till Cmore.

För serieledande MFF är ett bakslag i raden. De regerande mästarna har nu tre raka ligamatcher utan vinst, och blott en poäng på lika många matcher.

– Vi måste börja ta tre poäng igen. Vi behöver vara mer aggresiva i defensiven, säger Vindheim.