Örebros målvakt Jacob Rinne räddar Hammarbys Kennedy Bakircioglu straff i slutet på matchen. Foto: BILDBYRÅN

Jacob Rinne straffräddade hem segern på övertid

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt underläge blev återigen segerreceptet för Örebro – och för Hammarby fortsätter mardörmssviten på bortaplan. Matchhjälte blev Jacob Rinne när han räddade en straff från Kennedy Bakircioglu i 95:e minuten.

– Jag bestämde mig i sista sekunden vilket håll jag skulle gå på. Jag hade på känn att Kennedy skulle slå i vänster hörn, sa Jacob Rinne till C More direkt efter matchen.

Jacob Rinne som gjorde en jättematch bör ha stärkt sina aktier för att få stå i det svenska OS–landslaget i sommar. Hammarby vann avsluten med 25–12.

– Jag spelar för att bli förstemålvakt i OS, det har varit mitt mål hela året. Det känns som jag gör det bra, men samtidigt släpper vi i Örebro in lite väl mycket mål, säger Rinne.

Formsvagt utanför Stockholm

För i sedvanlig ordning var det målrikt när Örebro hade match. Laget har efter åtta omgångar en målskillnad på 18–16. Avgörandet framåt kom när amerikanen Brendan Hines-Ike gjorde 3–2 på hörna. Hines-Ike hade blivit inbytt bara minuter innan.

Hammarby hade ledningen med både 1–0 och 2–1 efter mål av Alex respektive Haglund. Trots det vann alltså Örebro. ÖSK har haft underläge i fyra av sina fem vinstmatcher hittills under året.

Hammarby har en annan svit, i deras fall dyster. Laget har bara vunnit 2 av 28 matcher utanför Stockholm/Solna sen återkomsten i allsvenskan förra säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.