Örebro vann och lämnade botten

Uppdaterad
Publicerad

Örebro SK fick äntligen vinna en match igen i årets allsvenska. Segern med 2-1 mot Sirius, satt ganska hårt inne till slut. Men var desto skönare efteråt.

– Det var viktigt, och jag tycker att vi gör en bra match i dag, säger ÖSK-tränaren Alexander Axén till C More.

Örebro gick fram till 2-0 hemma på Behrns Arena mot Sirius. Dessutom fick bortalaget spela med en man mindre under den sista kvarten i matchen. Men då blev det ännu mer spännande. Jesper Arvidsson knorrade vacker in 1-2, och plötsligt var det match igen. Men Örebro kunde hålla undan, bland annat efter fint målvaktsspel av Oscar Jansson.

Första trepoängaren på länge

ÖSK-målvakten räddade Kim Skoglunds straff i den första halvleken, och gjorde en avgörande dubbelräddning i den andra halvleken när Sirius hade läge att närma sig i målprotokollet. Men Örebro kunde hålla undan.

För ÖSK var segern den första segern sedan den 16 april.

– Det är klart att det var skönt att vinna, nu stiger tuppkammen lite inför nästa match mot Kalmar, säger Alexander Axén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.