Örebros Deniz Hümmet (mitten) jublar tillsammans med lagkamraterna efter sitt 1-0-mål. Foto: TT

Örebros måltorka över – första målet gav seger

Uppdaterad
Publicerad

Det dröjde till den femte matchen innan Örebro gjorde sitt första mål i årets allsvenska. Deniz Hümmet stod för den enda fullträffen som gav 1-0 mot Halmstad och tre efterlängtade poäng.

– Det är en lättnad och vi har längtat efter det första målet och den första vinsten. Det spelade ingen roll hur det såg ut, vi går hem med tre poäng. Det har varit en tuff period och det är bra för självförtroendet och nu är det bara att köra. Nu får vi bygga vidare på det här, säger Hümmet till Discovery +.

Halmstad hade en tung press i andra halvlek men de riktigt heta chanserna kom inte förrän på tilläggstid. Ett pressat Örebro kunde dock hålla undan och få lite andrum efter första målet och första segern.

Efter matchen tackades restaurangbesökarna i logerna av ÖSK-spelarna nerifrån planen. Det var ingen vacker seger men desto viktigare.

”De lägger sig efter ledningsmålet”

– De lägger sig efter ledningsmålet och vi kunde lika gärna kvitterat och vunnit så det känns surt, säger HBK:s Simon Lundevall.

Efter 408 minuter, där inte tilläggstid räknats in, sprack Örebros målnolla den här säsongen. Det tog alltså sex timmar och 48 minuter innan första målet kunde räknas in. Deniz Hümmet blev frispelad av David Seger från högerkanten och behövde bara sätta dit foten nära mål.

– Jag kände lukten av det där och var på rätt plats vid rätt tillfälle, kunde plocka fram mina avslutaregenskaper, säger Hümmet.

Han byttes ut i den 86:e minuten och fick följa de nervösa slutminuterna från bänken.

KLIPP: Oavgjort mellan Häcken och Blåvitt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.