Ailton Almeida jublar med Alexander Bernhardsson. Foto: Bildbyrån

Örgrytes lyft – åttonde raka utan förlust

Örgryte är superettans formstarkaste lag och har blandat sig in i toppstriden om spel i fotbollsallsvenskan nästa år. I hemmamötet med tabellelvan Halmstad blev det en 3–1-seger.

Öis har nu spelat åtta raka seriematcher utan förlust, sex segrar och två oavgjorda.

Veteranen Aílton Almeida inledde målskyttet på Gamla Ullevi i Göteborg redan i den åttonde minuten. Sedan fyllde anfallskollegan Gustav Ludwigson på till 2–0 i 18:e innan försvararen Danny Ervik satte 3–0 i 29:e.

Bortalaget HBK:s rutinerade försvarare Andreas Johansson satte en reducering fem minuter senare, och matchen slutade 3–1. Efter 18 av 30 omgångar ligger Örgryte på fjärde plats i tabellen. En poäng från Brage på allsvensk kvalplats, tre poäng från Mjällby och fyra från serieledande Varberg som ligger på de två direkta uppflyttningsplatserna.