Robin Jansson och hans Orlando är klara för semifinal i MLS. Foto: TT

Robin Janssons Orlando skrällde sig vidare till MLS-semifinal

Robin Janssons Orlando City är vidare till semifinal i MLS-slutspelet i den amerikanska fotbollen.

Laget vände underläge till seger med 5-4 efter straffar och slog samtidigt ut favorittippade LAFC.

Den svenske mittbacken, tidigare i AIK, spelade 80 minuter när Orlando vann nattens kvartsfinal – men det var en skakig resa till semi.

Efter en dryg halvtimme såg det ut som att LAFC tog ledningen när Jansson tappade markeringen på Bradley Wright-Phillips som slog in 1-0, men målet blev bortdömt efter VAR-granskning.

I början på andra halvlek fick Orlando en straff som den förre Manchester United-stjärnan Nani missade. I stället tog LAFC ledningen efter en timmes spel när Diego Rossi snodde åt sig bollen på högerkanten och Wright-Phillips hann före Jansson vid främre stolpen. Svensken blev sedan utbytt i den 80:e minuten.

Kvitteringen kom i den 90:e minuten när João Moutinho satte fram pannan på en hörna från Nani. Matchen avgjordes sedan på straffar där Orlando visade mest kyla och satte alla sina fem straffar. Nani tog hand om den femte och avgörande straffen och fullbordade skrällen.

Nu väntar antingen Minnesota United eller Magnus Erikssons San Jose Earthquakes i semifinalen nästa vecka.

ARKIV: Zlatan: ”Visas inte MLS-matcherna i Sverige?” (16 september 2019)

ARKIV: Fansens syn på Zlatans avtryck i USA (17 september 2019)