Jennifer Falk utgick skadad i segern. Foto: Viaplay

Oroväckande bilderna: Jennifer Falk ut skadad i Häckens seger mot Örebro

Med två månader kvar till EM utgick landslagsmålvakten Jennifer Falk skadad i torsdagens match mot Örebro.

Falk tog sig åt foten och byttes ut i 18:e minuten.

BK Häcken vann kvällens bortamatch mot Örebro med 1-0 men segern kan ha blivit kostsam.

Efter bara fyra spelade minuter skadade sig målvakten Jennifer Falk när hon såg ut att trampa snett i samband med att hon skulle ta emot en boll.

Hon tog sig direkt om foten men spelade vidare. En stund i alla fall.

För i den 18:e minuten satte sig Falk ner på gräset och kunde till slut, med lite hjälp, ta sig av planen.

Vi får hoppas att det inte är något allvarligt och att vi kan få tillbaka henne, hon är viktig för oss, sade Häckens Johanna Rytting Kaneryd till Viaplay efter matchen.

Efter matchen ger Häckens tränare Robert Vilahamn dock lugnande besked.

– Vår osteopat och läkare som har pratat med henne är ganska lugna och tror inte att det ska bara något värre utan att det är en stukning. Men hon ska undersökas imorgon Jag hoppas att hon inte är borta allt för många dagar, säger han till Göteborgs-Posten.

Gjorde allsvensk debut

In kom istället Häckens nordirländska målvakt Jacqueline Burns som därmed fick göra sin allsvenska debut.

Burns höll nollan och i den 65:e minuten gjorde Johanna Rytting Kaneryd matchens enda mål.

Falk är andramålvakt i svenska landslaget bakom Hedvig Lindahl. EM i England inleds 14 juli.