Blackstenius (t.v) och Harder svarade för fem mål mot Kvarnsveden. Foto: Bildbyrån

OS-hjälten frälste Linköping med hattrick

Uppdaterad
Publicerad

I Linköpings första damallsvenska match sedan OS-uppehållet visade Stina Blackstenius fin målform redan från start. Linköpings-anfallaren visade vägen mot Kvarnsveden med ett hattrick.

Linköping jagar serieledaren Rosengård i den damallsvenska tabellen. Med en match mindre spelad var man bara en poäng bakom serieledaren från Malmö och hemmalaget visade upp fin fotboll redan från start.

Efter Svenska cupen-förlusten mot just Rosengård var man revanschsuget.

Redan i den fjärde matchminuten satte OS-skytten Stina Blackstenius matchens första mål, framspelad av en annan landslagsspelare – Magdalena Erikssson.

Linköping storleken större

Knappt tio minuter senare, i den 13:e matchminuten, skulle Blackstenius sätta sitt andra mål i matchen. Block i gästernas försvar blev istället en framspelning till den farlige målskytten – 2-0 till Linköping som skulle fortsätta producera.

För knappa minuten senare var skytteligaledaren Pernille Harder framme – 3-0 till hemmalaget och Harders 14:e mål i damallsvenskan.

Inför halvtidsvilan skulle Linköping få med sig ännu ett mål från en svensk landslagsspelare – Jessica Samuelsson, med ett drömmål i bortre krysset i den 28:e matchminuten. 4-0 till hemmelaget som inte var klara där.

Danskan Harder skulle inte bara utöka hemmaledningen, utan dessutom sin egen skytteligaledning – 5-0 till Linköping och hennes 15:e mål i ligan.

Blackstenius matchens store

Duellen i Linköping blev egentligen mellan de två lagkamraterna Blackstenius och Harder som båda är i skytteligatoppen med ett mål som skiljer dem åt.

Och den skarpe målskytten Blackstenius, vars namn ropades mest den här kvällen i Linköping, skulle bli matchens stora stjärna.

20-åringen som redan inför halvtidsvilan hade en fin chans till att fullborda ett hattrick, lät det inte dröja länge. Väl ute på planen igen för den andra halvleken, satte hon 6-0 till hemmalaget och därmed sitt tredje mål i matchen.

Linköping vann matchen med 8-0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.