AIK-stjärnan utvisad för filmning i kryssmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Underläge 0-1 borta mot Örebro efter en svag första halvlek.

Då kom AIK ut som ett nytt lag till andra – och Henok Goitom räddade en poäng med sitt nickmål i 1-1-matchen.

– Matchbilden förändras totalt, vi hade bra lägen för att vinna i dag, säger Goitom till Cmore.

Michael Omoh var tillbaka från start efter avstängningen i samband med benbrottet på Jesper Nyholm. Även denna kväll stod AIK för motståndet – och Omoh var nära att bli målskytt blott 20 minuter in i matchen – men nigerianens nick skickades tätt utanför den bortre AIK-stolpen.

Tio minuter senare var det i stället en tidigare AIK-spelare som bröt dödläget. När Nahir Besara slog en ÖSK-hörna mot främre stolpen mötte Martin Lorentzon med en nickskarv letade sig in bakom Oscar Linnér.

– Det var väl på tiden. Vi har haft många bra hörnor tidigare så det var skönt att den satt, säger Lorentzon till Cmore.

Örebro radade upp målchanser efter 1-0-målet men Besara var inte vän med bollen vid avslutslägena.

Utvisad för filmning

AIK kom ut som ett nytt lag till andra halvlek med stor press och hemmalaget föll djupt med laget. Det straffade sig redan i 52:a minuten när Henok Goitom kunde nicka in 1-1-målet på ett inlägg från Robert Lundström.

– Det är Robert, jag vet att han har bra inlägg och hade hade snäv vinkel så jag förstod att han skulle chippa. Jag letar mig in i mitten och bara placerar in den i mål, säger Goitom.

Nicolas Stefanelli fick hoppa in i början av andra sedan Tarik Elyounoussi lämnat planen med ett lindat lår. Just Stefanelli tvingade ÖSK-målvakten Oscar Jansson till en snabb benparad med en tåpaj i straffområdet direkt i sitt inhopp.

Gästerna låg på för ett segermål men lämnar Örebro med blott en poäng – och en utvisning på Stefanelli sedan argentinaren fick ett andra gult kort för filmning på tilläggstiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.