Foto: Bildbyrån

Östberg: ”De är damallsvenskans mest intressanta forwardspar”

Uppdaterad
Publicerad

I dag möts fjolårets tabelltrea Eskilstuna och tabellfyran Piteå. Två publiklag med ambitioner. Ska de även i år vara med och fajtas om medaljerna? SVT sänder matchen från 15.50.

– Det är en jätteviktig match för båda lagen. Piteå vann mot nykomlingen Kalmar i premiären. Eskilstuna föll i premiärmatchen mot Djurgården. Nu ska de visa var de står, säger SVT Sports fotbollsexpert Frida Östberg.

I Piteå är det framför allt två spelare som fångar Östbergs intresse.

– Det blir intressant att se de nya spelarna, Nina Jakobsson och Ronja Aronsson. De är två intressanta yngre namn på väg upp.

– June Pedersen är viktig på fasta situationer.

OS-hjälte startar om i Eskilstuna

I Eskilstuna ser vi en OS-hjälte i nytt matchställ.

– Lisa Dahlkvist är tillbaka från skada och i ny klubb, ska bli kul att se. Men framför allt blir det spännande att se Mimmi Larsson tillsammans med Loreta Kullashi och se hur deras samarbete blir. De är damallsvenskans mest intressanta forwardspar, de har olika styrkor och kan komplettera varandra på ett bra sätt.

Östberg tror på hemmaseger.

– Piteå har haft det lite omständligt med byten på tränarsidan. Och Piteås Josefin Johansson som har varit navet är gravid och har tagit paus, det blir svårt utan henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.