Östberg: ”Glas är utropstecknet”

Hanna Glaas.
Foto: BildbyrånHanna Glaas är utropstecknet och plussas av Frida Östberg.

SVT Sports expert Frida Östberg tycker att det fanns både positiva glimtar och en del oro att ta med sig efter Sveriges match mot Skottland. Spelarmässigt ville hon lyfta fram en inhoppare.
Hanna Glas är utropstecknet. Hon bankar på dörren rejält nu, säger Frida Östberg till SVT Sport.

Hanna Glas hoppade in i halvtid som ersättare för Jonna Andersson. Till slut var det också hon som spelade fram till Caroline Segers vinstmål i den 84:e matchminuten.

– Hon har en fantastisk defensiv, men också en väldigt bra passningsfot. Hon är mycket intressant, och för mig är hon glödhet för en plats i startelvan just nu, säger Frida Östberg till SVT Sport.

”Ett stort frågetecken”

I övrigt tycker Frida Östberg att det fanns både plus och minus med den svenska insatsen.

– Det var väldigt viktigt med ett spelmål. Sedan kan jag känna att man bör sätta fler chanser. Det är ett stort frågetecken för mig, säger Frida Östberg.

Läs mer: Seger bröt den svenska måltorkan

Inför genrepet mot Mexiko vill Östberg se mer av detta:

– Sverige måste bli tryggare med att driva upp tempot, och bli bättre på det sista inspelsläget. Det positiva är att jag inte sett den här energin tidigare, som funnits både mot USA och Skottland. Men jag tycker fortfarande att vi ska göra fler mål, säger Frida Östberg till SVT Sport.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.