Foto: Bildbyrån

Östberg: ”Krävs mer av Sverige mot tuffare nationer”

Uppdaterad
Publicerad

Svensk storseger med 4–0 hemma mot Kroatien.

Men SVT:s expert Frida Östberg kräver ännu mer av blågult inför de kommande VM-kvalmatcherna.

– Sverige dominerade i dag, men mot Ukraina blir det viktigt att driva på tempot ännu mer, säger hon.

Det svenska spelet i första halvlek lämnade mer att önska trots ledning med 1–0 i halvtid. Efter paus skruvade laget upp tempot och skapade flera vassa målchanser.

Med två mål inom loppet av fyra minuter dog matchen. Det blev till slut hela 4–0 och två spelare som fick näta för första gången i A-landslaget i form av Elin Rubensson och Hanna Folkesson.

Damlandslaget i fotboll

”Bra för Blackstenius självförtroende”

– Det är viktigt att Sverige vinner och gör mycket mål. Kul också att två spelare som inte har gjort mål tidigare får göra det. Även bra för Stina Blackstenius självförtroende att hon får göra två stycken, säger Frida Östberg och fortsätter:

– I övrigt hade Blackstenius en jobbig match och missade två rätt givna lägen som hon nog hade haft svårt att förlåta sig själv för om det inte vore för målen.

Möter Ukraina på tisdag

Frida Östberg kräver mer av Sverige, trots de stora siffrorna.

– I nästa match mot Ukraina (borta på tisdag) blir det ännu viktigare att driva på tempot och få folk i rörelse. Sverige kunde ha utnyttjat sin fysik ännu mer i dag mot Kroatien, säger hon.

– Det är när de driver upp tempot som de dominerar och skapar målchanser. Det visar också att det finns mer att hämta, men det var ändå en godkänd svensk insats, fortsätter Östberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet