Chinedu Obasi gjorde det avgörande målet för AIK. Foto: Bildbyrån

Hemma var inte bäst för Öster

Uppdaterad
Publicerad

AIK slår följe med Häcken och är klart för semifinal i Svenska cupen. Öster besegrades på bortaplan med 3–2 efter ett vackert förlängningsmål av Chinedu Obasi.

Borta bra men hemma bäst, brukar det ju heta. Men för Öster verkar det inte vara fallet. Laget ville spela matchen i Tipshallen för att spara på hemmaarenans hybridgräs, en förfrågan som först godkändes, men efter protester från AIK:s supportrar ändrades beslutet.

Och trots en fin match av hemmalaget var det till slut svenska mästaren AIK som stod som segrare och semifinalister i Svenska cupen.

Öster ledde länge matchen, men en straff för AIK i den 85:e matchminuten gav ett likaläge och förlängning. Väl där kunde Chinedu Obasi avgöra med två mål för AIK som därmed spelar semifinal nästa vecka mot antingen Halmstad eller Eskilstuna.

Svenska cupen herrar

Östers IF

2 - 4

2-2 (Fulltid)

AIK

Myresjöhus Arena, Växjö
Publik: 2835

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.