Tom Pettersson målskytt när Östersund vann borta mot Fola Esch. Foto: Bildbyrån

Östersund vidare i Europa League

Efter mål av Gabriel Somi och Tom Pettersson vann ÖFK med 2-1 på bortaplan. Det blev till slut ett säkert avancemang till playoff för Östersund. – Svårt att beskriva känslorna, vi visade en fantastisk karaktär, säger målskytten Gabriel Somi till Mittmedia efter att avancemanget var klart.

Inför returmötet i Europa League mot Fola Esch från Luxemburg var det fördel Östersund efter segern med 1-0 på hemmaplan. Men efter att ett otagbart kanonskott från Stefano Bensi seglat in bakom Aly Keita hade Fola Esch gjort 1-0 i den 53 matchminuten.

– De kändes heta och aggressiva och vi fick inte till det alls. I halvlek sa vi att så här kan vi bara inte låta det se ut, sa Gabriel Somi till Mittmedia.

Europa League

Efter Fola Esch ledningsmål var mötet helt jämnt. Momentum hade svängt över till Fola Esch som inledde matchen med en rejäl offensiv där ÖFK hade svårt att stå emot.

Drömavslut vände

Men då vände det. Efter ett fint framspel gjorde Gabriel Somi inga som helst misstag, chippar in bolen i nät för 1-1 i minut 57, och i och med det tvingade han Fola Esch att göra två mål för avancemang. Och det skulle komma mer.

Sex minuter senare, en frispark av Saman Ghoddos fram till Tom Pettersson som nickar in Östersunds andra mål för dagen, 2-1 med ÖFK:s siffror först.

– Glädje och lättnad. Det var bara att stöta in den, säger Tom Pettersson till Mittmedia.

En stark inledning av Fola Esch hade vänts till ett mardrömsläge för hemmalaget, som nu var tvingade att göra tre mål.

Östersund kunde sedan kontrollera matchen fram till slutsignalen och de tillresta ÖFK-supportrarna kunde fira avancemang till playoff i Europa League.