Delad pott i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Viktiga poäng i de övre regionerna av allsvenskan stod på spel när Östersund tog emot Häcken på hemmaplan. Det slutade oavgjort 1-1.

– Vi borde gjort något mål i andra och vunnit matchen, spelmässigt bra prestation men det handlar om att vinna, säger Erik Friberg lagkapten Häcken till C More.

Det var en händelserik första halvlek där de två lagen som släppt in minst mål i Allsvenskan hittills skapade flera heta lägen. Östersund har inte förlorat mot Häcken på hemmaplan i allsvenskan. Men i 26:e minuten gjorde Alexander Jeremejeff 1–0 efter fint förarbete från Daleho Irandust. Östersund replikerade dock omgående genom backen Thomas Poppler Isherwood efter en hörna.

– Jag hittade ytan som vi tränat på, båda lagen gör det bra nu ska vi stänga deras ytor i andra halvlek och sätta våra chanser, säger Thomas Poppler Isherwood till C More efter första halvlek.

Häcken var närmast att lämna matchen med tre poäng men Östersund lyckades försvara sig så det slutade med delad pott.

Allsvenskan

Östersunds FK logo

Östersunds FK

1 - 1

BK Häcken logo

BK Häcken

Jämtkraft Arena, Östersund
Publik: 4904
Domare: Stefan Johannesson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.