Mesut Özil satte 3-0 till Arsenal Foto: Bildbyrån

Arsenal krossade Östersund

Arsenal stod emot de iskalla norrlandsvindarna och krossade Östersund FK i den första av två sextondelsfinaler i Europa League-slutspelet.

För att ÖFK nu ska gå vidare i slutspelet krävs ett mirakel som inte ens de bör kunna åstadkomma.

– Jag är besviken över resultatet men jag är stolt över grabbarna, säger Aly Keita till SVt Sport.

Östersund som tidigare varit totalt respektlösa mot sina mäktigamotståndare, och radat upp skalper, såg skärrade ut när slutspelet i Europa League inleddes på Jämtkraftarena. Och innan hemmalaget vaknade till hade Arsenal tagit en tvåmålsledning. Med slutresultatet 3-0 är drömmen om fortsatt Europa League-spel så gott som slut.

Arsenal ägde bollen och matchen spelades nästan enbart påröd/svart, eller för kvällen vit, planhalva.

Europa League

13 minuter in imatchen kom 1-0-målet som efter Arsenalpress kändes helt väntat.Aly Keita slarvade i ÖFK-målet och tappade ut bollen mot NachoMonreal. Spanjoren hade inga problem att trycka dit 1-0.

Självmål gav 2-0

Londonlaget fortsatte att hålla bollen och i 25:e minuten, återigenmed hjälp av en ÖFK-spelare kom 2-0. Henrikh Mkhitaryan slogett inlägg som styrdes in av Sotirios Papagiannopoulos rygg.Papagiannopoulos noterades för självmål och hemmalaget fick en tuffuppförsbacke.

Men hemmapubliken sjöng oförtrutet vidare och kanskeblev målen ett uppvaknande för ÖFK som gjorde en riktiguppryckning. De skapade flera målchanser och höll bollen. SamanGhoddos hade bästa läget och fick iväg ett bra skott, men rakt påDavid Ospina i Arsenal-målet och matchen gick till vila med 2-0.

Straffmiss i slutskedet

ÖFK som sett taggade ut i slutet av första halvlek fick enkalldusch sju minuter in i andra. Mkhitaryan hittade fram tillMesut Özil som med vänsterfoten drygade ut ledningen, 3-0.

Påtilläggstid hade Tom Pettersson chansen att snygga till siffrornapå straff men skottet höll inte måttet och David Ospina iArsenal-målet hade inga problem att hålla nollan intakt.

Returmötet i London sker på torsdag, 22 februari.