Östersund bekräftar: Kindberg anhållen för grovt bedrägeri

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom uppgifter om att Östersunds ordförande Daniel Kindberg anhållits misstänkt för bland annat grovt bedrägeri. Nu bekräftar klubben att det stämmer.

”I kväll nåddes ÖFK av beskedet att klubbens ordförande Daniel Kindberg har anhållits. Uppgifterna gör gällande att Daniel Kindberg på sannolika skäl är misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Mer information har ingen i klubben för närvarande. Ekobrottsmyndighetens pressjour vill inte lämna några uppgifter”, skriver klubben på sin hemsida.

Östersund, som spelar borta mot Kalmar i morgon, vädjar till media att låta spelarna fokusera på matchen och att ta allt som rör Kindberg efter morgondagen.

Daniel Kindberg anhölls efter att Ekobrottsmyndigheten genomfört en razzia på hans arbetsplats tidigare under tisdagen. Flera poliser deltog i tillslaget och Ekobrottsmyndigheten tog med sig Kindbergs dator från hans civila arbetsplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.