Bergqvist matchvinnare när ÖFK besegrade Dif

Det blev sjunde raka hemmasegern för Östersund, som vilade nio spelare, när de besegrade Djurgården med 2-1. Douglas Bergqvist säkrade segern i andra helvlek efter frispark strax utanför straffområdet.

Några minuter in i andra halvlek fick ÖFK:s Hosam Aiesh en rejäl tackling av Djurgårdens Moestafa El Kabir vilket resulterade i ett gult kort för djurgårdaren och frispark, strax utanför straffområdet. Frisparken förvaltades väl när Gabriel Somi slog ett inlägg till Douglas Bergqvist som satte 2-1 och därmed gav sitt Östersund segern.

– Det är skönt att få starta och göra vinnande målet, väldigt roligt, säger Douglad Bergqvist till C More.

ÖFK hade övertaget i första

Östersund som för tre dagar sedan skrällde ÖFK på hemmaplan när de sänkte storlaget Galatasaray hade inför matchen inte förlorat på hemmaplan på sex matcher. Och trots att de gjort många förändringar i truppen sen succématchen tänkte de inte förlora nu heller.

Men det skulle dröja drygt 22 minuter innan Samuel Mensiro fick sätta matchens, och sitt första allsvenska mål i ÖFK-tröjan.

Målet väckte hemmapubliken och hemmalaget hade ett litet övertag. Men knappt tio minuter senare kom svaret från Stockholmarna. Kevin Walker satte sitt fjärde mål för säsongen via Dennis Widgrens fot.

En frispark av Källström slutade med att ÖFK:s målvakt Andreas Andersson gjorde en utboxning och skadade sig. Efter att Andersson blivit utburen på bår fick Aly Keita ställa sig i ÖFK:s mål.

”Känns väldigt bra”

– Det känns väldigt bra, vi var väldigt bra mot Galatasaray och vann där. Sen ändrade vi mycket idag och slog ändå Djurgården här hemma så det är jättebra, säger Bergqvist.

För Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel var känslan inte lika god efter matchen.

– Vi kom inte upp i tillräckligt bra standard för att störa Östersund i dag. Jag tror att många är hemskt besvikna. Jag är besviken.