Östersunds Salisu Abdullahi Gero jublar efter 2-1-segern mot Kalmar. Foto: TT Nyhetsbyrå

Östersund hittade lekfullheten mot Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Båda lagen lyckades bota en frustrerande måltorka. För Kalmar fortsätter dock förlustraden efter Östersunds 2–1-seger.

Missarna började rada upp sig på ett väl långt led för Östersund.

Först i 0–0-matchen i onsdags mot Sirius där laget hade öppet mål flera gånger utan att få träff. I det kraftiga övertaget mot Kalmar skapades också flera chanser från start utan resultat.

Då klev Alhaji Gero fram.

Returen på Ken Semas skott dansade på mållinjen med målvakten Lucas Hägg-Johansson bortspelad, och då gick det inte att missa hur mycket osäkerhet som än började smyga sig in i hemmalaget. I andra halvlek sprang samme Gero sig fri och ramlade över Högg-Johansson och fick straffen med sig, fint förvaltad av Brwa Nouri.

Tagit chansen

Plötsligt såg Östersunds anfall lite mer lekfullt ut igen, efter att det börjat lägga sig en viss frustration över avsluten.

Och är det någon som vet hur den där målsumparfrustrationen känns så är det just Gero. Under förra årets succésäsong för Östersund hade nigerianen många fina lägen när han fick chansen som inhoppare.

I år har han fått ett större förtroende som startspelare av Graham Potter. Den fysiskt spelande anfallaren har redan tackat för förtroendet genom viktiga mål i cupfinalen mot Norrköping och i segern mot Hammarby.

Första sedan april

Tur är kanske det. För den tilltänkte skyttekungen Saman Ghoddos kämpar fortfarande med viss krampaktighet i straffområdet. Mot Sirius fick han ju ett läge få kan missa och även mot Kalmar fick han fina lägen men står kvar på ett allsvenskt mål i år.

Även om det blev en ny förlust för Kalmar och fortsatt krisläge i botten av tabellen så får väl målet framåt ses som ett steg i rätt riktning. Peter Swärdh hade fått tillbaka flera viktiga spelare och stjärnan Romario Pereira Sipiao visade sina kvaliteter när han satte en fantastiskt slagen frispark.

Men smålänningarnas första mål sedan 17 april hjälpte föga i det vårvarma Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.