Malmö FF:s Vidar Örn Kjartansson jublar efter 0–2. Foto: BILDBYRÅN

Hattrick av Kjartansson i MFF-seger

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF går in i EM-uppehållet som serieledare. Vidar Kjartansson gjorde mål för tredje matchen i rad när han med ett hattrick sköt laget till en 4–1-seger mot Östersund. ”Det tredje målet ändrade matchen”, säger han till SVT Sport.

Gästerna utnyttjade en felpassning av Östersund när Vidar Kjartansson med ett kanonskott sköt 3–1 till Malmö en bit in i den andra halvleken.

– Det tredje målet ändrade matchen. Jag fick en fantastisk träff med vänsterfoten, det händer inte varje dag, säger Vidar Kjartansson till SVT Sport.

Med sitt tredje mål i matchen fastställde islänningen slutresultatet 4–1 i slutet av matchen och Malmö går därmed till EM-vila som serieledare.

– Vi hade två förluster i början men sedan har vi vunnit resten. Förluster kommer alltid under en säsong, det gäller bara att ta sig ur dem och det har vi gjort, säger Markus Rosenberg.

Rosenberg visade vägen

Matchens sex första minuter lade grunden till bortasegern. Markus Rosenberg öppnade målskyttet efter bara tre minuters spel. Trots flera hemmaförsvarare i straffområdet hittade Magnus Wolff Eikrem fram till kaptenen som sköt 1–0 från nära håll.

– Jag hade bra koll på vad som hände runt omkring mig. En dålig första touch dock, säger Markus Rosenberg till C More.

Tre minuter senare kom nästa kalldusch för Östersund när Vidar Kjartansson satte 2–0. Islänningen har därmed gjort mål i tre raka allsvenska matcher.

– Skönt mot det här laget. Det är bra anfall som är svårt att försvara sig mot när det går så snabbt på konstgräset, säger Rosenberg.

Östersund saknade knappast målchanser och en bit in i den andra halvleken fick man också utdelning och reducerade till 1–2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.