Match mot Östersund på torsdag – Arsenals anfallsstjärna Alexandre Lacazette borta sex veckor från spel Foto: Bildbyrån

Arsenal skadedrabbat – Östersund startar med bästa laget

Uppdaterad
Publicerad

Det engelska storlaget Arsenal ska möta Östersund på torsdag. Men Alexandre Lacazette kommer inte att spela – en knäoperation stoppar fransmannen från spel.

Östersunds Europa League-resa når ännu en klimax när laget tar emot Arsenal på Jämtkraft Arena. Än så länge är det hemlighetsmakeri kring startelvan men idag meddelade Premier League-klubben att 26-årige Alexandre Lacazette inte är aktuell för spel. Han genomgick en knäoperation tidig tisdag morgon och beräknas vara borta minst sex veckor från spel.

Arsene Wenger har tidigare kommenterat att han kommer att starta med bästa möjliga elva, men skadan innebär att managern får en del att fundera på när han tar ut laget.

Europa League

Lacazette har under säsongen 2017-2018 hunnit med 26 starter och noterats i målprotokollet nio gånger. Fransmannens frånvaro kommer innebära att två av lagets målgörare kommer att lysa med sin frånvaro.

Nykontrakterade Pierre-Emerick Aubameyang är frisk men får inte starta, på grund av UEFA:s regler, då hans förra klubblag Dortmund spelar i Europa League.

Östersund har däremot inga skador att oroa sig för. Via klubbens officiella Twitterkonto låter man meddela att laget kommer att matcha sin bästa elva:

a

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet