Gero hyllade sin far när Östersund vann

Östersund besegrade Sirius med 5-2 på hemmaplan. För 1-0-skytten Alhaji Gero betydde målet extra mycket.

– Det här målet var för min far, sa 1-0-skytten, vars pappa gick bort för två veckor sedan, till C More.

Östersund, med VM-reserverna Sotirios Papagiannopoulos och Ken Sema, tog emot nästjumbon Sirius på Jämtkraft Arena.

Östersund inledde matchen bäst och i den nionde minuten var det nära 1-0 till hemmalaget, men Jesper Arvidsson lyckades rensa på mållinjen.

I den 28:e minuten kom 1-0. Alhaji Gero fick bollen strax utanför straffområdet, bröt sig loss och chippade in ledningsmålet bakom en utrusande Joakim Wulff i Siriusmålet. Gero, som har saknats de senaste matcherna, tog av sig tröjan för att hylla sin nyligen avlidne far på en t-shirt.

– Jag tillägnar det här målet till min far. Det betyder mycket för mig och något som jag kommer att bära med mig under resten av min karriär. Det är ledsamt att prata om, sa en tårögd Gero till C More.

Sirius, som hade sju raka utan seger innan kvällens match, kvitterade i den 40:e minuten. Philip Haglund nådde högst på en frispark av Jesper Arvidsson och nickade in 1-1.

Målrik andra halvlek

Tidigt i den andra halveken gav Curtis Edwards Östersund ledningen på nytt. Tesfaldet Tekie bröt sig in från höger i straffområdet och sköt ett skott som Joakim Wulff kunde rädda. På returen dök dock Edwards upp och kunde raka in bollen.

Kort därefter punkterade istället Jamie Hopcutt matchen med sitt 3-1-mål, assisterad av Gero.

Anfallaren Dino Islamovic satte sedan 4-1 efter 72 minuter efter att hans skott gått in vid första stolpen. Sirius reducerade när Jesper Arvidsson slog in en straff efter att Shkodran Maholli blivit neddragen i straffområdet. På övertid gjorde sedan Papagiannopoulos 5-2 till Östersund.

Östersunds tränare Graham Potter har ryktats ta över tränarsysslan i Swansea. Ett rykte som han inte ville kommentera efter matchen.

– Det är bara spekulationer. Vi har fullt fokus på nästa match på lördag, sa Graham Potter till C More.