Saman Ghoddos blev målskytt igen. ARKIV. Foto: Robert Henriksson/TT

Östersund vidare till cupkvart i stor stil

Uppdaterad
Publicerad

Europaäventyret är över, men Östersund siktar på ett nytt.

Stabila 3-0 mot Kalmar FF innebär avancemang till kvartsfinal i Svenska cupen.

– Såklart satsar vi på en ny titel, säger Tom Pettersson till C More efter matchen.

Östersunds FK tog sig till Europaspel tack vare seger i Svenska cupen 2017. I årets upplaga har man gått som tåget – så även i dag hemma mot Kalmar FF i sista gruppspelsomgången.

Lagkapten Brwa Nouri gav ÖFK ledningen i den 26:e minuten med en säker straff i målvaktens vänstra hörn. Tre minuter senare smällde formstarke Saman Ghoddos in 2-0.

Med kvarten kvar friställdes Dino Islamovic och satte slutresultatet 3-0 med ett skott i bortre. Tre poäng, tre raka segrar och noll insläppta innebär en säkrad biljett till kvartsfinal för Östersund.

– Det är bara att ladda om. Det är tre matcher kvar till en ny titel och det är såklart det vi satsar på, säger Tom Pettersson till C More efter slutsignalen.

Walker hjälte för Djurgården

På Tele2 Arena försökte Djurgården få hål på Jönköpings Södra, men gästerna höll ställningarna och såg ut att kunna åka hem med 0-0.

I den 83:e minuten stegade dock Kevin Walker fram och skruvade elegant in en frispark via ribban. Även DIF kan se fram emot kvartsfinal efter gruppseger.

Övriga resultat i dagens tidiga cupmatcher är Degerfors-Frej, 3-1, och Trelleborg-Åtvidaberg, 3-0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.