Östersund vann nervkittlande derby

Uppdaterad
Publicerad

Saman Ghoddos kan ha gjort sin sista match för Östersund.

I så fall får han avsluta med derbyseger efter 3-2 borta mot GIF Sundsvall.

– Jag vill tacka supportrarna, som får varje match här att kännas som hemma, säger målskytten till C More.

Solen stod högt i Norrland när GIF Sundsvall tog emot Östersund och efter nío minuter satt gästerna i förarsätet.

Hosam Aiesh ryckte loss på kanten och serverade Curtis Edwards, som stötte in en 1-0 med en bredsida. Aiesh utökade sedantill 2-0 när Douglas Bergkvist nickade fram bollen på en hörna från Ken Sema.

Det blev dock knappast en enkel derbyseger för ÖFK. Linus Hallenius satte reduceringen från nära håll och hemmasupportrarna fick nytt hopp.

Efter paus klev Saman Ghoddos in i handlingen. Framspelad av Edwards försökte han få med sig bollen i en snurrande, svepande rörelse.

– För en halv sekund vet jag inte var bollen är. Sedan ser jag den framför mig och bara trycker in den, säger Ghoddos till C More.

Keita hjälte

Sundsvall gav inte upp och en Hallenius i målform skickade in sin fjärde fulträff på två matcher, vilket skapade nerv i matchen.

I slutminuterna stod Aly Keita för en strålande räddning, när han kastade sig ner mot högra stolproten och stoppade ett skott som ändrat riktning.

När domaren blåste av lyste 2-3 på resultattavlan och de tillresta fansen kunde fira med sina rödsvarta hjältar.

– De får varje match här att kännas som hemma. Jag vill tacka dem, säger Ghoddos.

”Drömmer om Europa”

Frågan är om den offensive kuggen har gjort sin sista match för ÖFK. Nu åker han på landslagssamling med Iran och förväntas bli uttagen i VM-truppen. Därefter kan han bli såld i sommar.

– Det vet man aldrig, men drömmen är att komma ut i Europa, till någon av toppligorna. Det är ingen hemlighet, säger Ghoddos.

I hemmalaget var minerna dystrare. Förlusten innebär att Sundsvall är kvar på åttonde plats.

– Vi kunde absolut ha gjort ett mål till. Det är synd att vi inte kan bjuda våra supportrar på vinst, eller i alla fall poäng, säger Joel Cedergren till C More efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.