Saman Ghoddos med fokus på bollen – nu måste skärpan vara på topp inför spel i Svenska Cupen och Europa League. Foto: Bildbyrån

Östersund värmer upp i kylan inför Europa League – med cupspel mot Trelleborg

Uppdaterad
Publicerad

Östersund ska på torsdag ta emot det engelska storlaget Arsenal på hemmaplan i sextondelsfinalen i Europa League. Men först måste laget fokusera på kvällens cupmatch mot Trelleborg.

Svenska Cupens gruppspel startar idag – Östersund ska försöka följa upp fjolårets framgångsrika cupsejour. Östersundslaget vann Svenska Cupen genom att i finalen besegra Norrköping med 4-1. Mästerskapsvinsten öppnade upp för en smått otrolig fotbollsresa för laget då man fick kvala till Europa League. Nu har man nått sextondelsfinalen i Europa League och har en tuff, om inte omöjlig uppgift, framför sig. Engelska ligasexan Arsenal står för motståndet och flyger in stjärnor, som Pierre-Emerick Aubameyang och Henrikh Mkhitaryan, till Jämtkraft Arena för den första matchen.

Men ÖFK:s tränaren Graham Potter och hans mannar har en ännu mer aktuell utmaning framför sig. Östersund och Trelleborg är första paret ut i gruppspelet. Inför matchen har det kalla vädret gjort sig påmind och man har kämpat med att se till att fotbollsplanen ska vara spelduglig.

– Det är 18 minusgrader idag. På fredag kväll möter vi Trelleborg i kylan. Vi har varit borta i värmen i 20 dagar så det är viktigt att killarna får känna på kylan igen. Matchen på fredag är mycket viktig, sa assisterande tränaren Billy Reid till SVT Nyheter Jämtland för två dagar sedan.

Laget är fritt från skador och toppspelaren Saman Ghoddos verkar vara i bra form. Det återstår att se om vädrets makter påverkar planen eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.