Oväntat poängtapp för Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård hade chansen att ordna en ren seriefinal mot Linköpings FC kommande helg. Men Skånekollegan Vittsjö förstörde de festplanerna genom att var ruggigt effektivt, när de ordnade 2-2 i Malmö.

Vittsjö bokfördes för fyra avslut på mål i matchen mot Rosengård, och gjorde två mål. Rosengård hade det mest av av bollinnehav och chanser, men förmådde inte att besegra ”lillasyster” Vittsjö från norrra Skåne.

Rosengård hade dock 3-2 på väg in, men en Vittsjö-försvarare räddade med ansiktet på mållinjen. Rosengårdsstjärnan Caroline Seger tyckte att bollen var inne, och protesterade, men fick istället ett gult kort.

– Det är tråkigt att domarna ska avgöra damallsvenskan. Men det är inget nytt, det är inte bara den här matchen. Det är alla matcher. Det är Kalle Anka-domarsystem, säger Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen till Expressen.

Nu skiljer det fyra poäng upp till Linköping för Rosengårds del, inför klubbarnas möte nästa helg, och det sätter ytterligare press på skånskorna i jakten på SM-guldet.

I dagens övriga matcher vann Piteå mot Kristianstad med 2-1 och Eskilstuna besegrade Limhamn Bunkeflo med 4-0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.