Aleksander Ceferin, Uefas president, är tacksam över att läktarna inte kommer att stå tomma. Foto: Bildbyrån

Över 60 000 tillåts vid EM-finalen på Wembley

Uppdaterad
Publicerad

Uefa och den brittiska regeringen har enats.

Drygt 60 000 åskådare kommer att tillåtas under semifinalerna och finalen på Wembley stadion.

– Jag är tacksam, säger Aleksander Ceferin, enligt Sky Sports.

Tanken var från början att 40 000 åskådare skulle tillåtas på Wembley stadion vid semifinalerna och finalen på Wembley.

Efter diskussioner står det nu klart att gränsen utökas till 75 % av den totala kapaciteten av Wembley. Det innebär att drygt 60 000 åskådare kommer att kunna närvara när de matcherna äger rum.

– Jag är tacksam mot premiärministern och den brittiska regeringen för deras hårda arbete med att slutföra detta med oss, för att göra turneringens slutstadie till en stor framgång på Wembley, säger Uefas president Aleksander Ceferin enligt Sky Sports.

Flytt var ett alternativ

Coronasituationen i England har inte lättat som man på förhand trodde att det skulle. Att flytta matcherna var inte ett alternativ, ska Uefa tidigare ha skrivit enligt ESPN. I stället väljer man nu valt att utöka publikantalet.

– Denna turnering har varit ett led i hoppet för att försäkra människor om att vi återvänder till ett mer normalt sätt att leva, säger Ceferin.

Semifinalerna spelar den 6 och 7 juli. Finalen äger rum den 11 juli.

KLIPP: Lista: 5 svenska snackisar från fotbolls-EM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.