Özcan: ”En titel – det kan ingen ta ifrån mig”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården körde över Malmö FF med 3-0 i cupfinalen.

Därmed vann Özcan Melkemichel sin första titel i karriären.

– Förhoppningsvis kan det bli fler i framtiden, säger han till SVT Sport.

Efter en tung start på allsvenskan fick Djurgården rejält med andrum när de vann Svenska cupen i dag. Ett skönt andrum för Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel.

– Det känns helt underbart. Det är enorma känslor. Det är väldigt starkt av grabbarna efter en mindre bra period i allsvenskan att mobilisera den kraften. Vi kommer ut i dag och visar verkligen att vi är ett bra lag, säger Melkemichel till SVT Sport.

”Kan bocka av”

Melkemichel har vunnit serier tidigare i karriären. Men en titel är något nytt på cv:t.

– Det känns jättebra. Just nu tror jag att det är svårt att ta till sig vad det innebär men det känns jätteskönt. Att man kan bocka av en titel. Den kan ingen ta ifrån mig. Förhoppningsvis kan det bli fler i framtiden.

Vad betyder den här segern för självförtroendet i laget?

– Den är mycket viktig. Det är bara att kolla hur grabbarna reagerar här, att få något positivt. Sättet vi genomför matchen höjer upp självförtroendet. I dag var vi tillbaka där vi startade den här säsongen. Att spela hela cupen utan att släppa in mål är otroligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.