Paulinhos dubbel sänkte Östersund

Häcken hakade på i jakten på Europaplatser och Paulinho tog ett stort kliv mot skytteligasegern i allsvenskan.

Detta sedan superbrassen gjort två snygga mål i 2–0-segern över Östersund.

Nu är Paulinho, som tidigare i höst berättade att han ska försöka bli svensk medborgare, uppe på suveräna 19 mål den här säsongen.

Tvåan Linus Hallenius, Gif Sundsvall, är hela fem fullträffar bakom.

Paulinho kommer dessutom att missa nästa match (borta mot Dalkurd) eftersom han drog på sig ett gult kort, den avstängningen spelar förmodligen inte så stor roll för skytteligajakten, men är däremot ett avbräck i jakten på Europaplatser.

Häcken gick upp på femte plats – förbi just Östersund – och blev det av de två lagen som hängde på i jakten på det Europaspel som de tre första lagen är garanterade.

Paulinho slog till två gånger i första halvlek och hittade samma kryss bakom Östersunds målvakt Aly Keita.

Först i den 14:e minuten då Paulinho befann sig till vänster precis på straffområdeslinjen och knorrade in bollen i bortre krysset. Sedan i 35:e minuten då han befann sig till höger om målet och hittade samma kryss via stolpen.

Det var två formstarka lag som möttes, Häcken hade fem raka matcher utan förlust (fyra segrar) och Östersund fyra raka segrar. Nu bröts sviten för Östersund av ett Häcken som fortfarande är obesegrat på hemmaplan den här säsongen med nio segrar på 13 matcher och 36–7 i målskillnad.