Pelé. Foto: Bildbyrån

Pelé dementerar depressionen: ”Har bra dagar och dåliga dagar”

Publicerad

Ihärdiga rykten har den senaste tiden berättat om att fotbollslegendaren Pelé ska ha drabbats av depression efter ett uttalande från hans son. Nu bemöter ikonen själv utspelet och försäkrar att han mår bra.
– Jag tänker hålla bollen rullande, säger Pelé till nyhetsbyrån Reuters.

Spekulationerna om Pelés hälsa började efter att hans son Edinho talade om pappans problem för nyhetskanalen Globo under en intervju som publicerades i måndags.

I artikeln berättade sonen att den trefaldiga VM-vinnaren var deprimerad och ovillig att lämna sitt hus eftersom han inte kan röra sig ordentligt på grund av höftproblem.

Men att det skulle handla om någon depression är något som Pelé själv inte håller med om.

– Jag mår bra, slår den 79-årige Pelé fast till nyhetsbyrån Reuter och fortsätter sedan förklara hur han ser på sina höftproblem:

– Jag fortsätter att acceptera mina fysiska begränsningar på bästa sätt men jag tänker hålla bollen rullande.

”Jag har bra dagar och dåliga dagar”

– Jag har bra dagar och dåliga dagar. Det är normalt för människor i min ålder. Jag är inte rädd, jag är fast besluten och säker på vad jag gör.

Pelé själv intygar också att det är långt ifrån ett stillsamt liv som han lever utan att schemat ofta är fullt uppbokat.

Många av hans offentliga uppträdande under den året har han dock tvingats att genomföra i rullstol då just hans höftproblem gjort att han inte kan inte gå utan hjälp.

Just nu ska Pelé vara mitt uppe i ett projekt där han samarbetar med en brittisk regissör som gör en dokumentär om hans fotbollsliv.

Pelé som av många anses vara en av de största fotbollsspelarna i historien, är den enda spelaren som vunnit tre VM-guld.

I sommar är det för övrigt 50-årsjubileum för sin Brasiliens VM-titel i Mexiko 1970. Ett lag som många anser är det bästa landslaget genom alla tider.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer