Neymar närmar sig Pelés målrekord. Foto: TT Nyhetsbyrån

Pelé hyllar Neymar: ”Hoppas han slår mitt rekord”

Uppdaterad
Publicerad

Neymar gjorde sitt 68:e landslagsmål då Brasilien slog Peru med 4-0 i Copa America. Nu är han bara nio mål från att passera Pelé och bli landslagets bäste målskytt genom tiderna.

– Jag trodde aldrig jag skulle nå de här siffrorna, säger Neymar.

Storstjärnan Neymar, till vardags i Paris Saint-Germain, visar superform i landslaget. I och med nattens mål har han nu gjort mål i fyra raka matcher och sju mål på de fem senaste.

Det innebär också att 29-åringen nu har gjort 68 mål på sina 107 landskamper.

Copa America

Hur han står sig jämfört med andra brasilianska skyttekungar är som så ofta då det gäller brasiliansk målstatistik lite oklart. Många hävdar att den tidigare stjärnanfallaren Ronaldo gjorde 62 landslagsmål, men enligt det brasilianska fotbollsförbundet gjorde han 67 och i sådana fall passerade Neymar honom i natt.

De flesta verkar åtminstone vara överens om att Neymar har nio mål upp till den främste målskytten, Pelé.

– Det är förstås en stor ära för mig att vara en del av Brasiliens historia, säger en tårögd Neymar.

– För att vara ärlig så var min dröm alltid att bara spela för Brasilien. Jag trodde aldrig jag skulle nå de här siffrorna.

Mot Peru sköt Neymar in 2-0-målet från utanför straffområdet och efter matchen hyllades han av just Pelé.

”Jag är, precis som alla brasilianare, alltid glad då jag ser honom spela fotboll. Idag tog han ännu ett steg mot mitt rekord. Jag hoppas han når dit.”, skriver han på Instagram.

KLIPP: Här skruvar Messi in en frispark (15 juni 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Copa America

Mer i ämnet