Pelé befinner sig alltjämt på sjukhuset i São Paulo. Foto: Bildbyrån

Pelé skickar hälsning från sjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Den brasilianske fotbollslegendaren Pelé, som lades in på sjukhus tidigare i veckan, har nu skickat en hälsning för att tacka sina fans runt om i världen för alla positiva meddelanden han har fått.

Den 82-årige Pelé opererades för cancer i september 2021 och i tisdags lades han in på sjukhus i São Paulo.

Hans dotter dotter Kely Nascimento var snabbt ute och skrev på Instagram att det inte är någon fara för 82-åringens hälsa utan att hennes far endast var inlagd på sjukhus för att få sin cancermedicin reglerad.

Fotbollslegendaren har fått uppmuntrande meddelanden från hela världen, inklusive från Brasiliens förbundskapten Tite, som befinner sig med landslaget på VM i Qatar, och från VM-organisatörerna.

”Det är alltid trevligt att få positiva meddelanden som det här”, skriver Pelé på Instagram vid en bild som visar en byggnad i Qatar där det visas meddelanden om att man önskar Pelé ett snabbt tillfrisknande.

”Tack till Qatar för den här hyllningen och till alla som skickar mig lyckönskningar”, fortsatte meddelandet.

Opererat bort en tumör

I december i fjol lades Pelé in för vård av en tarmtumör. Sjukhuset uppgav då att hans tillstånd var stabilt och att han förväntades skrivas ut inom några dagar.

Två månader tidigare opererades en tumör bort på den högra delen av tjocktarmen, och han var i samband med det inlagd på sjukhus i nästan en månad.

Pelé är av många ansedd som tidernas främsta fotbollsspelare, och tog bland annat VM-guld 1958, 1962 och 1970.

KLIPP: VM 1958 i Sverige: Pelés första VM-mål

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.