Pelé. Foto: TT

Pelé utskriven: ”Tillståndet stabilt”

Uppdaterad
Publicerad

Den brasilianske fotbollslegendaren Pelé är utskriven från sin senaste sjukhusvistelse, meddelar Albert Einstein-sjukhuset i São Paulo.

”Patientens tillstånd är stabilt och han kommer att få fortsatt vård av den tarmtumör som upptäcktes i september”, lyder ett uttalande från sjukhuset.

”Som jag hade lovat kommer jag att fira jul med min familj. Jag ska åka hem. Tack för alla era vänliga meddelanden”, hälsar Pelé i ett meddelande på Instagram, till en en bild där han ler.

81-årige Pelé lades in för sjukhusvård av tarmtumören tidigare i december. Sjukhuset uppgav då att Pelés tillstånd var stabilt och att han förväntades skrivas ut inom några dagar.

I september opererade Pelé bort en tumör på den högra delen av tjocktarmen, och var i samband med det inlagd på sjukhus i nästan en månad.

Pelé är av många ansedd som tidernas främsta fotbollsspelare, och tog bland annat VM-guld 1958, 1962 och 1970.

KLIPP: Här rehabar VM-legendaren Pelé med bollen – och firar (29 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.