Linköpings målspruta laddar upp med golf. Foto: SVT

”Det är i år vi ska ta det”

Publicerad

Linköping jagar klubbens andra SM-guld. Den danska dynamiten Pernille Harder fortsätter att visa att krutet inte är blött. ”Det är i år vi ska ta guldet”, säger hon till SVT Sport.

Linköpings 23-åriga yrväder Pernille Harder är en spjutspets som blänker av guld. Den danska dynamitkvinnan sitter i förarsätet i Damallsvenskan och leder skytteligan med sina 18 mål.

De unga östgötarna har ett lag som har varit nästan identiskt under tre-fyra säsonger och nu kanske man kan skörda frukterna av spelarnas utveckling.

– Vi är som en liten familj. Vi är inte 22 spelare i truppen utan 17 stycken. Vi är väldigt tajta och det gör att vi känner varandra på planen väldigt bra. Vi vet våra styrkor, svagheter och hur vi får ut det bästa ur varandra.

Men trots det sammansvetsade gänget är framtiden oviss. LFC är hårt ekonomiskt pressat och gjorde miljonförlust i våras. 23-åriga målsprutan Harder är högvilt för tyska och franska storklubbar och hennes kontrakt med Linköping går ut efter säsongen.

– Jag tänker mycket. Jag vet inte vad som kommer att hända. Jag har haft fyra väldigt bra år i Linköping och har utvecklast väldigt mycket. Det är viktigt för mig att jag utvecklas och jag vet inte om jag ska byta lag nu eller vänta lite. Just nu tänker jag bara på att vinna matchen (mot Rosengård) och guldet.

På planen har anfallaren varit poängbäst i serien med 18 mål och 8 assist. På söndag gör Linköping upp med Rosengård i en ren seriefinal. Det skiljer två poäng mellan lagen med fyra matcher kvar.

– Vi har en väldigt bra känsla i laget. Allt det vi har jobbat med de senaste tre åren kulminerar nu.

Tror du att ni tar guldet?

– Det känns riktigt bra och det är nog i år vi ska ta det. Om vi ska ta det.

Se reportaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer