Phil Neville Foto: Bildbyrån

Phil Neville lämnar Englands damlandslag – oklart kring OS

Uppdaterad
Publicerad

Phil Neville lämnar posten som engelsk förbundskapten.

På det engelska fotbollsförbundets hemsida skriver man att Neville slutar i juli 2021.

Därmed kan det bli så att det blir en ny brittisk tränare i OS nästa sommar.

– Vi ska nu diskutera nästa steg, säger FA:s damfotbollschef Sue Campbell.

SVT Sport rapporterade tidigare i veckan att Englands förbundskapten Phil Neville var på väg att lämna jobbet som engelsk förbundskapten.

I dag kom en bekräftelse från det engelska fotbollsförbundet (FA) kring hur det blir. Då meddelade förbundet att Neville kommer att lämna sitt jobb i juli 2021.

– När fotbollen återvänder efter denna svåra tid kommer Phil att jobba vidare med Lejoninnorna kring truppens fortsatta utveckling, säger Sue Campbell.

England fyra i VM

Det blir därmed en ny engelsk förbundskapten i hemma-EM 2022. Vem som kommer att leda det brittiska laget i OS nästa sommar är oklart. Turneringen spelas den 21 juli-6 augusti.

– Vi kommer att diskutera nästa steg med den brittiska olympiska kommitén och nationerna som ingår i det brittiska laget och kan inte ge några ytterligare kommentarer i dagsläget, säger Campbell.

England slutade fyra i förra sommarens EM, men har förlorat sju av sina elva senaste matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.