Sundhage: ”Hade inte laget klart imorse”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll spelar Sverige sin sista gruppspelsmatch i EM mot Italien och förbundskapten Pia Sundhage har fått tänka till rejält i laguttagningen.

– Vi hade inte klart laget imorse och ville diskutera lite mer. Vi har haft tre olika laguppställningar. Det har varit väldigt roligt, svårt och intressant, säger hon.

Att det blir förändringar i startelvan bekräftar Sundhage på presskonferensen.

– Det blir förändringar. Det är en balansgång mellan att göra förändringar och att ha en kontinuitet i startelvan. Vi har funderat på allt ifrån forwards till backar, säger Sundhage.

Fotbolls-EM

En av de aspekter som förbundskaptenen har ägnat mest tid åt är bytena.

– Först och främst vill vi se till att det blir bättre då vi tar in en spelare. Att plocka in spelare för att ge spelminuter, vi jobbar inte så. Hanna Folkesson är ett bra exempel. Vi tog in henne i förra matchen för att förändra matchbilden och då blir ju konsekvensen att hon får speltid.

SVT Sports expert Lisa Ek är nöjd över att vi kommer att få se förändringar.

– Jag blir glad när jag hör Pia resonera kring att det viktiga med bytena är resultatet man får, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet