Pia Sundhages Brasilien är utslagna ur OS. Foto: Bildbyrån

Pia Sundhages Brasilien utslaget – efter straffdrama

Uppdaterad
Publicerad

Mållöst efter fulltid och förlängning.

Därefter väntade straffar.

Då föll Pia Sundhages Brasilien i ett rafflande avgörande mot Kanada på Tokyo-OS.

Brasilien sågs som en av favoriterna att ta hem guldet på OS. Men det tog stopp redan i kvartsfinal. Stornationen lyckades inte få hål på det kanadensiska försvaret efter 90 minuter och matchen gick till förlängning.

Inte ens där lyckades Pia Sundhages lag spräcka målnollan och drabbningen tvingades till ett avgörande på straffar.

Tokyo 2020

Där skulle det handla om Kanada. De vann straffläggningen med 4-3 efter att burväktaren, tillika Rosengård-målvakt, Stephanie Labbé räddat två brasilianska straffar. Kanada är därmed klart för semifinal.

Svenskan Sundhage har tidigare tagit två OS-guld och ett silver. De två förstnämnda medaljerna med USA och silvret som förbundskapten för Sverige.

Andra sidan trädet

Kanada befinner sig inte på samma sida slutspelsträdet som Sverige. Det betyder att de ställs mot vinnaren mellan Nederländerna och USA i semifinal. Matchen pågår.

Sveriges match mot Japan pågår just nu. Vinnaren där ställs mot Australien som slog ut Storbritannien med 4-3 efter förlängning.

KLIPP: Se höjdpunkterna från Sverige-Japan här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet