Piteå vände och hakar på toppen

Piteå låg på för ett ledningsmål. Då kontrade Vittsjö snyggt och Linda Sällström satte 0-1 efter 71 minuter.  Men två snabba mål vände matchen och Piteå kunde vinna med 2-1.

Mittfältaren Julia Karlenäs nickade in 1-1 efter hörna och serverade sedan Nina Jakobsson till avgörande 2-1. Även landslagsmålvakten Hilda Carlén var viktig i segern med en kanonräddning i 90:e minuten.

– Det känns jättebra. Otroligt skönt att vinna, framförallt när vi fick vända matchen. Det ger en självförtroendekick, säger Julia Karlenäs till SVT Sport.

Karlenäs, som är ny från Mallbacken, har åkt ur damallsvenskan tre gånger, två gången med Mallbacken och en gång med Hammarby. Men i år får hon äntligen slåss i toppen av tabellen. Piteå som har fem raka utan förlust är fyra, en poäng efter trean Rosengård.

– Rosengård, Linköping och Eskilstuna har väldigt bra lag men om vi fortsätter så här kan vi ge dom en match.