Jubel i Hammarby efter Tankovics mål. Foto: Bildbyrån

Planenlig vinst för Hammarby – i delad serieledning

Hammarbys guldjakt fortsätter.

I mötet med nästjumbon Trelleborg vann laget välförtjänt med 1–0 och har nu lika många poäng som AIK i toppstriden.

– Jag har spelat bra under hela säsongen, säger målskytten Muamer Tankovic till C More.

Efter den sensationella starten på allsvenskan frågade sig många om Hammarbys förfall var nära när laget inte lyckades vinna på fyra raka matcher.

Men ”Bajen” har lyckats motbevisat tvivlarna – på söndagen tog laget sin tredje raka vinst sedan dess och har nu lika många poäng som AIK i jakten på SM-guldet, men ligger efter på målskillnad.

Tankovic i målform

Hammarby var skyhöga favoriter i mötet med bottenplacerade Trelleborg och visade i större delen av matchen varför det skiljer över 20 poäng mellan lagen. De grönvita radade upp chanser matchen igenom och kunde ha gjort både två och tre mål till.

Till slut blev det mittfältaren Muamer Tankovic som fick sätta dit matchens enda mål när han vände bort Trelleborg-försvararen Magnus Andersson och placerade bollen i det bortre hörnet i den 60:e minuten. Det var 23-åringens tredje mål på lika många matcher.

–  Jag har spelat bra under hela säsongen, men senaste tiden har jag gjort fler mål, vilket kanske märks mer hos folket. Plötsligt tycker de att jag gör det bra för att jag gör mål, men jag tycker att jag har spelat så hela säsongen, säger Tankovic till C More.

Nära kvittera

Bortalaget skulle dock bjudas på en något överraskande jättechans i minut 90 när anfallaren Deniz Hümmet fick ett fint inlägg serverat perfekt i mitten av straffområdet.

Hammarby-målvakten Johan Wiland stod dock för en vass reflexräddning och räddade alla poäng hem till Södermalm.

Efter Brommapojkarnas seger i går ligger Trelleborg nu än sämre till i bottenstriden. För Hammarbys del skiljer endast tre mål från serieledande AIK.