Playoff-hjälten korsbandsskadad

Uppdaterad
Publicerad

Jakob Johansson skadades under bragdmatchen mot Italien igår. Korsbandet är av konstaterade Janne Andersson under tisdagens presskonferenes.

– Det känns bara tungt nu. Men jag har inte ställt frågorna om hur lång tid det tar för mig att komma tillbaka, säger han till Aftonbladet.

Jakob Johansson som skickade Sverige till VM med sitt 1-0-mål i första playoffmatchen mot Italien blir borta en längre tid på grund av skadan.

– Jättetråkigt för Jakob, jag lider verkligen med honom, säger förbundskapten Janne Andersson.

VM-kval fotboll

Det tar cirka sex månader för en spelare att komma tillbaka efter en korsbandskada enligt Andersson. VM-slutspelet ser med andra ord mörkt ut för Johansson.

SVT:s expert Daniel Nannskog håller med.

– Det blir väldigt tufft, det blir precis på håret. Han ska vara frisk till maj och ska då också ha spelat sig i form, det blir väldigt tufft, säger han.

Själv vill Johansson inte tänka på det än.

– Det känns enormt tråkigt om det blir så, men jag har nog inte riktigt bearbetat det. Jag har inte kommit så långt i min sorgeprocess. Jag tar en sak i sänder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet