Paul Pogba låg bakom det mesta när Manchester United gick vidare i cupen. Foto: Bildbyrån

Pogba visade klass när United gick vidare i cupen

Uppdaterad
Publicerad

I åttondelsfinalen i FA-cupen ställdes storlagen Chelsea och Manchester United mot varandra. Paul Pogba var inblandad i båda Uniteds mål när laget vann med 2-0 och kvalificerade sig för kvartsfinal.

Sedan Ole Gunnar Solskjaer tog över Manchester United har både laget och storstjärnan Paul Pogba hittat storformen. När United mötte Chelsea i FA-cupen låg fransmannen bakom båda Uniteds mål på Stamford Bridge.

Första spelade han snyggt fram Ander Herrera som nickade in 1-0 till bortalaget. Precis innan paus slog fransmannen till igen. Marcus Rashford slog ett bra inlägg som Pogba nådde högst på och kunde nicka in 2-0 till Manchester United.

Chelsea försökte trycka på framåt under andra halvlek för få in ett mål och skapa spänning i matchen. Men lyckades inte skapa särskilt många chanser och Victor Nilsson Lindelöf och hans lagkamrater höll tätt hela matchen. Ett tufft resultat för Chelsea, som inte alls är i form, inför torsdagens retur i Europa League mot Malmö FF.

I kvartsfinalen ställs Manchester United mot Wolverhampton.

FA-cupen

Chelsea logo

Chelsea

0 - 2

Manchester United logo

Manchester United

Stamford Bridge, London
Publik: 40562
Domare: Kevin Friend

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.